בנוגע לסחוס בברך - מנסה להבין הטיפולים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

12/12/2009 | 13:54 | מאת: merav

החדשים הטוענים שהם יכולים לעודד בניית סחוס חדשה עובדים או לא. קראתי על מספר סוגי טיפולים, בינהם PRP, שטוענים שהם יכולים לעודד גידול של סחוסים. אבי סובל ממצב חמור של שחיקת סחוס, אך כיון שהוא בן 62 האורתופדים ממליצים לחכות עם הניתוח לפחות לגיל 65. הוא סובל מכאבים עזים והיציבה שלו מאוד לקויה (רגלי O) כך שנוצר גם לחץ אדיר על הקרסול. אשמח אם תוכלו להמליץ על טיפולים שיוכלו להשהות את הניתוח, אבל להקל על הסבל שלו בינתיים. תודה וחג חנוכה שמח!

17/12/2009 | 10:43 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

למרב שלום בהשלמה למכתבך השני, ישנם ספרים שלמים העוסקים בתחום זה ואנשים לומדים שנים כדי להבין את המשמעות של הטיפולים ומה הם נותנים. ככלל, אם היה משהו מאד יעיל ומאד ברור היה מופיע בסל הבריאות, בקופות החולים וכדומה. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים