מפרק ירך - השרירים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

04/11/2009 | 09:59 | מאת: ד.

שלום, שחיקת סחוס במפרק ירך וקיצור ניכר באדוקטורים. מה יקרה בניתוח ? האם המנתח מטפל בשרירים ומאריך אותם ? יש לי גבשושיות - כיווצים רבים בשרירים של כל הירך - יסדרו את זה בניתוח ? יש חשש שישארו לי כאבים בגלל הבעיות בשרירים ?

09/11/2009 | 07:01 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לד. שלום וברכה כאשר יש שחיקת סחוס וחולשת אדקטורים הנלווית למחלת המפרק המנתח משתדל ליצור מצב אופטימלי מבחינת היחסים של השרירים והמפרק. אלא שעיקר העבודה הנה בתהליך השיקום שלאחר הניתוח, חזוק האבדוקטורים הנו מרכיב מרכזי הדורש פעילות ואימון יום יומיים. לגבי הכווצים, גבשושיות, לא לגמרי ברור על מה מדובר ואם הניתוח רלוונטי לעניין זה. בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים