רוויזיה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

17/10/2009 | 16:01 | מאת: jud

נעשה THR לפני 19 שנה.הפוליאטילן נשחק,במוט שבפימור אין התרופפות.באצטבולום יש מעט התרופפות בבורג אחד.הניתוח היה ללא צמנט.הומלץ לי לעשות רביזיה רק של החלק העליון , למרות שאין התרופפות ,זאת כדי לשמור על העצם בגלל התפוררות הפוליאטילן ..גילי 67,החשש שלי שאם אצטרך להחליף פעם שלישית את החלק שמקובע באצטבולום , זה לא טוב, האם כדאי לחכות עוד כמה שנים עד שתהיה התרופפות ?כן גם : ,האם כדאי להחליף המוט ,כדי לחסוך עוד ניתוח? האם אפשר ברוויזיה של החלק העליון בלבד לעשות ניתוח זעיר פולשני ? יש לי הרבה קושיות , ואני מאד פוחדת ....תודה מראש על התיחסותך

19/10/2009 | 07:06 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה לניתוח רויזיה מספר מטרות. בראש ובראשונה להפסיק את הכאב, מטרה נוספת הנה להפסיק את תהליך ההתרופפות בו נספגת עצם ואובדת. השאלות ששאלת הנן חשובות ביותר והנן מהות ולב העניין. לכן חשוב לבדוק אותך, לעיין בצילומים, לוודא שבדיקות הדם תקינות (ואם בספק אזי יש לבצע ברור נוסף) ואז לשקול את השורה התחתונה של עניין הרויזיה בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים