לאחר ניתוח HIP RESURFACING

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

17/10/2009 | 03:56 | מאת: שרון

שלום בת 42, 8 חודשים לאחר הניתוח. שאלה: ברצוני לחזור לעבודתי שרובה עמידה על הרגלים והליכה, האם יש קשר בין "שימוש" רב במפרק והצורך בהחלפתו בעתיד? תודה

19/10/2009 | 07:02 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה המשתלים החדישים שבהם המשטח הנע הנו מתכת מול מתכת או קרמיקה מול קרמיקה מאופיינים בשחיקה נמוכה ביותר ולכן בעצם ניתן להחזיר את המטופל לפעילות מלאה ללא הגבלה. ותאורטית לא צפויה שחיקה מוגברת. מעשית: את חייבת לשאול את המנתח שלך בברכה ד. גרינטל

02/06/2020 | 01:51 | מאת: אלי

שלום שרון מה שלומך? אני בן 35 חושב גם לעבור ניתוח כזה. אפשר לשאול איך את מרגישה עם הניתוח והאם נותחת בארץ ואם כן אצל מי? הבנתי שאין כמעט אף אחד בארץ שיודע לבצע כמו שצריך את הטכניקה

שלום אלי, אכן כמעט ואין מנתחים של RESUFACING היום בארץ ממספר סיבות. החלפת ירך עם מפרק שהוא מתכת על מתכת אינה מומלצת עוד, נכון שיש עדיין מנתחים שעושים את זה בעולם אך זה מבוצע בזהירות רבה בבחירת הפציינטים. סיבה נוספת היא שהרבה מנתחים עושים את החלפת הירך בגישה קדמית ובגישה הזו השיקום הרבה יותר מהיר והרבה פחות כאבים מאשר בגישה אחורית בה עושית את ה-RESURFACING יש לציין שתוצאות החלפת הירך בפרוטזת RESUFACING אינם יותר טובות מהחלפה עם גזע STEM (החלק שנכנס לתוך עצם הירך) רגיל ,במיוחד והיום יש גזעים קצרים מאוד, ולכן החלפה בגישה קדמית עם משתל רגיל נותנת תוצאות מצויינות ויותר טובות לטווח הארוך מבחינת אחוז ניתוחים חוזרים מאשר RESURFACING.

מנהל פורום החלפות מפרקים