שאלה נוספת

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

26/03/2007 | 09:23 | מאת: שמואל טוהר

1. לפני מספר ימים היתי בפגישה של "פרק חדש בחיים", והטכניקה שהוצגה התייחסה "למערכת ניווט ממוחשבת ", הקיימת רק במדיקל סנטר בהרצליה. 2.להבנתי ,במרכזים הרפואיים הגדולים כמו :איכילוב בלינסון וכ"ו זה אינו קיים,לכן מה משמעות הדבר? האם האיכות ורמת הדיוק להחלפת מפרק הברך פחותה ? או שהחשיבות הינה בניסיון ,ובמקצועיות של המנתח ? הנני מודה לך על תשובתך המלמדת.

29/03/2007 | 14:57 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה ניתוח תחת ניווט ממוחשב תופס בהדרגה מקום מסוים באורתופדיה. הדעות עדיין חלוקות בין המומחים בארץ ובעולם על יעילותו. הוא נמצא במספר בתי חולים לא מועט בארץ אך השימוש בו אינו שכיח וזאת גם בבתי חולים שבהם הוא נמצא דרך קבע. רק חלק מהמנתחים במדיקל סנטר הרצליה משתמשים בו. החשיבות הכי גדולה הנה לנסיון ולמקצועיות של המנתח יחד עם האיכות האנושית של פרסונל חדר הניתוח, צוות המחלקה ועוד. הכלל הכי יעיל שאני יכול לספר עליו הנו לשוחח עם המנתח ולדון עמו לגבי המשמעות של כל דבר ודבר כולל המשמעות של הניווט הממוחשב בעיניו בברכת סוף שבוע טוב ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים