שאלה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

16/03/2007 | 15:50 | מאת: ליאת

אני בת 53 לפני מספר שנים היתגלה אצלי דלקת פרקים שהבתטא בכאבים בגפים עליונות ותחתונות ,ואף היו נרדמות לי הידים ואצבעות ברגלים ובידים ,טופלתי והענין חלף לזמן מה אך אני שמה לב לכך שבתקופות מעבר זה חוזר לי שוב ושוב ,לפני כחודש עשיתי בדיקות דם והבדיקות היו תקינות פרט לדלקת פרקים שהתגלתה שוב טופל אך יש לי מספר שאלות והם: 1. מהם הסיבות לדלקת פרקים ?? האם מים היא הסיבה לדלקת פרקים ?? 2. כיצד ניתן להעלים את זה לחולטין ??? 3.והאם יש קשר בין זה למערכת העצבים ?. תודה

18/03/2007 | 18:09 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לליאת שלומות דלקת מפרקים הנה שם כולל למספר מחלות. ישנם מומחים בתחום זה והם אינם אורתופדים אלא ראומטולוגים, מומחים למחלות מפרקים. רופאים מומחים אלו יודעים להפריד בין מחלה אחת למשניה, יודעים מהו הטיפול הרלוונטי והטוב ביותר. עם זאת אשתדל לענות: א. מהם הסיבות לדלקת פרקים ?? ת: בחלק מסוגי דלקת המפרקים אנו יודעים את הסיבה. בחלק ניכר אנו לא יודעים את הסיבה לדלקת. לא סביר שמיים הנם גורם לדלקת. ב. כיצד ניתן להעלים את זה לחלוטין ??? ת: אני לא בטוח שאפשר להחלים בצורה מלאה. ישנן דרכים בהן ניתן להגיע לרמיסיה במשך שנים רבות אך הבעיה נותרת בצורה שקטה. עם זאת, בחלק מהמקרים ניתן להחלים בצורה מלאה. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים