מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

02/01/2009 | 11:06 | מאת: אסנת

לדר גרינטל שלום, האם יש סיכוי כלשהו בטיפול פיסיותרפיה להביא לשיפור בגמישות מפרק הירך כשיש שחיקה בסחוס בדרגה 3 - 4 ? אני שואפת במיוחד לקרב את הברך הכפופה לבטן, כי קשה לי לגרוב את הגרב. . אני יודעת שהמקור לבעיה הוא במפרק אבל פיסיותרפיסט הציע לנסות לשפר את המצב. יש כאב בגידים במפשעה. האם ידועים לך מקרים בהם הבעיה נפתרה ? אולי פתרון חלקי ? (בלי להחליף מפרק כמובן) תודה

04/01/2009 | 19:23 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה חלק מהבעיה הקשורה לניוון של מפרק הירך הנה ההגבלה ההולכת ומתפתחת בתנועה ומפריעה לתפקוד היום יומי. קושי בגריבת גרביים הנה תופעה ידועה ושכיחה. ניתן לנסות ולמתוח את הרקמות בעזרת תרגול פיסיותרפי אך הרגשתי הנה שמדובר בפעולה סיזיפית והסיכוי להצלחה קטן. דרך אחרת הנה ייעוץ עם מרפאה בעיסוק. ככלל, מרפאה בעיסוק מתמחית בתקנת דרכים פשוטות ויעילות להתגבר על מגבלות וניתן להמשיך בפעולות היום יום בעזרים טכניקות וטריקים פשוטים. לכן ההמלצה הנה לפנות למכון לריפוי בעיסוק...... בהצלחה ד"ר גרינטל

04/01/2009 | 20:47 | מאת: אסנת

אני בת 58 ומעדיפה מקל הליכה על פני ניתוח החלפת מפרק. עם המקל אין לי כאבים או סבל כלשהו מלבד אי נוחות מסוימת בגלל המקל. אני יודעת שזו התנהגות לא מקובלת. מה דעתך ?

מנהל פורום החלפות מפרקים