כאבים בברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

26/10/2008 | 14:36 | מאת: רוני

כבר זמן מה אני חשה כאבים בברך. הכאב מעצים במיוחד לאחר הליכה ארוכה או לאחר פעילות ספורטיבית (אני שוחה, כך שלא מופעל לחץ רב על הברך בעת הפעילות הגופנית). בנוסף, אם אני מקפלת את הרגל כלפי הגוף, כאשר אני מיישרת את הרגל אני מרגישה "קנקים" ממש ממש חזקים. ממה יכולים לנבוע הכאבים? משהו טען בפניי שיכול להיות שזה המיניסקוס, האם ייתכן? אם כן, מהו הטיפול המומלץ?

29/10/2008 | 07:09 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לרוני שלום כאב בברך מייצג עולם שלם של בעיות שיכולות להביא לאותו סימפטום, אותה תלונה. כל מה שהזכרת יכול להביא לתלונה זו אבל יש בעיות רבות ושכיחות לא פחות שיכולות להתאים אף הן, אותן לא הזכרת. הכלים שיש לרופא להבין את הבעיה הנם פרטים מסוימים במהלך הרפואי ולכן חשוב לשוחח ולענות על שאלות, ממצאי בדיקה פיזיקלית, דהיינו להסתכל, למשש לבחון את הברך, ממצאי צילום רנטגן, דהיינו הרופא מעיין בצילומים וחושב על האפשרויות ואולי הדמיה נוספת לפי הצורך, רק אז ניתן לאמר מה הסיבה הכי סבירה לתלונה ולהציע טיפול בברכה ד. גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים