טיפולים כנגד שחיקת סחוסים לחולי אוסטאופורוזיס

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

20/09/2008 | 08:53 | מאת: מירה

האם יש הגבלה בטיפולים נגד שחיקת סחוסים או בשתלים לחולי אוסטאופורוזיס. השאלה בעקבות הרצאה ששמעתי אתמול עי ד"ר ארנן.

21/09/2008 | 07:19 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה מצב של אוסטאופורוזיס משפיע על איכות העצם. מבחינת המפרק הרי בדרך כלל באם אין התמוטטות מתוך חולשה של העצם המפרק ממשיך לתפקד. באם יש תהליך ניוון הרי הטיפולים השמרניים והניתוחיים מיועדים להקל על הסימפטומים ולשפר איכות חיים ואין מצב של אוסטאופורוזיס מונע אות. באם צריך לנתח הרי יש לקחת זאת בחשבון במהלך הניתוח בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים