שינויים ניווניים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

06/07/2008 | 18:08 | מאת: גלית

שלום רב, אמי בת 68. ביומיים האחרונים היא נתקפת כאבים עזים ברגל ימים עד אשר היא אינה יכולה ללכת. למרות מסג'ים ונרות וכדורי אתופן שלקחה בסופ"ש. זה לא עזר. הבוקר הלכה לכירורג ובצילום עמוד שדרה מותני נמצאו שינויים ניווניים קשים. הרופא רשם לה TRAMADEX ו - TRIBEMIN (BETRIVIT . בנוסף - אמא לה שהיא יכולה להמשיך עם הנרות והאתופן. אודה לכם אם תוכלו לענות לי על השאלות הבאות: 1. מהם שינויים ניווניים והאם הם מסוכנים? למה הם יכולים לגרום? 2. האם התרופות יקלו עליה? 3. מדוע הרופא אמר לה שהיא בעצם יכולה לקחת את כל הכדרים (מה שיעזור יעזור?) 4. האם טיפולים אלטרנטייביים מועילים? אנא תשובתכם. אני מאוד מאוד מודאגת. תודה רבה, גלית

07/07/2008 | 07:09 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

בוקר טוב קודם למענה על השאלות אנו צריכים לשאול את עצמנו האם אכן, הכאבים הקשים בגפה מקורם בעמוד השדרה המתני. דקה לפני שהחלו כאבים היו אותם שינויים נווניים בצילומים, רק אמך לא ידעה מכך....... 1. מהם שינויים ניווניים והאם הם מסוכנים? למה הם יכולים לגרום? ת: שינויים נווניים מופיעים בכל המפרקים בגוף ומתפתחים עם הגיל. בדרך כלל אינם גורמים הפרעה ולעיתים עשויים לגרום הפרעה של כאבים והגבלה בתנועה. בעשור שלישי לחיים יש מעט ניוון, ובעשור תשיעי לחיים לכולם יש ניוןן. 2. האם התרופות יקלו עליה? ת: קשה לדעת, מנסים ורואים אם הכאב משתפר תחת מתן תרופות. 3. מדוע הרופא אמר לה שהיא בעצם יכולה לקחת את כל הכדרים (מה שיעזור יעזור?) ת: קשה לדעת מה הרופא חשב, יתכן ובעצם אמר לה לנסות ולראות איזו מהתרופות נוגדות הכאב עוזרת לה יותר. 4. האם טיפולים אלטרנטייביים מועילים? ת: בחלק מהמקרים הטפולים עוזרים והמטופלים מאד מרוצים אך לא תמיד. בהצלחה רבה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים