ניתוח במפרק או בירך תחילה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

12/05/2008 | 16:40 | מאת: אמ

אני בין 73. בהתיעצות עם מומחה נקבע כי עלי לעשות ניתוח קודם להחלפת המפרק ורק לאחר מכן ניתוח בברך. אך המצב הוא שהכאבים בברך חזקים יותר. האם יש לאור זאת מקום לעשות קודם ניתוח בברך. נודה לתשובתך

13/05/2008 | 07:05 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאמ. שלום וברכה ממכתבך עולה כי מדובר בבעיית ניוון בשני מפרקים סמוכים ובעצם הבעיה הנה לעמוד על המפרק שגורם ליותר כאב ואותו לנתח זו בעיה שאני נתקל לא אחת. במצבים אלו אני נפגש שוב עם המטופל ולומד מאפס את הבעיה המטרידה, מנסה להפריד בין שני גורמי הכאב, לעיתים מבצע הזרקה מקומית. בדרך זו ניתן להגיע להחלטה מושכלת. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים