נמק בעצם בברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

09/04/2008 | 14:52 | מאת: אורן

בת 55 אובחן אצלי avn לא ברורלי מה התהליך ומה זה צריך לאמר . יש לי כאבים עזים טרם ביצעתי mri כמה זמן יכולים הכאבים להמשיך ? האם אגידה אלסטית עוזרת ומותרת? איך יודעים שהתהליך בנסיגה או החלמה בתודה

09/04/2008 | 15:31 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה AVN הנו תהליך שבו פיסת עצם נותרת ללא אספקת דם. העצם סביבה תקינה. הגוף מתחיל בתהליך ריפוי, ותהליך זה מלווה כאב. אצל חלק ניכר מהמטופלים התהליך נמשך חודש עד שלשה חדשים לעיתים מעט יותר. הכאב חולף והאדם חוזר לתקנו. כך שבתקופה זו למרות הכאב העז וכאבי הלילה המטרה הנה הפחתת כאב והמתנה לעיתים מדובר בפיסת עצם גדולה והריפוי מלווה בתמט שלה, ונוצר תהליך ניוון במפרק. במקרים אלו הכאב הראשוני ממשיך לתקופה ארוכה, לעיתים משנה את אפיו. חבישה אלסטית וטפולים אחרים רצויים באם עוזרים. ההטבה מתבטאת בירידה והעלמות הכאבים.... בברכת בריאות שלמה ד. גרינטל

20/03/2009 | 00:10 | מאת: אסתר

האם צריך להמנע בהפעלת הרגל החולה או להמשיך בתפקוד הרגל ולהתגבר על הכאבים?

מנהל פורום החלפות מפרקים