AVN וכאבים עזים בברך!!!

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

06/04/2008 | 20:36 | מאת: מיכל

שלום דוקטור, אני סובלת מכאבים עזים ביותר,ממש בלתי נסבלים בקדמת הברך כבר מספר שבועות. שום תרופה לא עוזרת(לא נוגדי דלקת,זריקת קורטיזון,קרח,משכות,חבישות....) אני לא זזה מהמיטה למעט המיון שם קיבלתי זריקת קורטיזון שלא עזרה אלא הכאב מתגבר.נמצאו ציסטות בברך. לבסוף אובחן AVN בMFC של הברך. אני מבקשת לדעת מה הטיפולים האפשריים הקיימים למעט מניתוח?האם לקחת סידן ויטמין D כדי לחדש את העצם או תוספים אחרים?שמעתי על תא לחץ מה הכוונה? מודה מראש על עזרתך...

07/04/2008 | 06:51 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

למיכל שלום כאשר יש פיסת עצם שעוברת נמק "מתה" מכל סיבה שהיא, תהליך הריפוי מלווה תקופה של כאב קשה למספר שבועות עד חודשים בודדים. רוב הטיפולים מטרתם להקל את הכאב לאותה תקופה מוגבלת של כאב קשה, 'היסטרי'. כאשר מדובר בפיסת עצם זעירה הרי הכאב נעלם, בהמשך חוזרים לפעילות רגילה. לעיתים כאשר אותה פיסה תופסת חלק גדול מהעצם שתחת סחוס המפרק מתפתח תהליך ניווני של המפרק ואז הכאב הראשוני מתחלף בכאב של תהליך ניוון. היות ובדרך כלל תקופת הכאב חולפת הרי רוב המנתחים ממליצים להמתין. ניתוח רלוונטי להקלת הכאב במידה ואינו נסבל.... לגבי תא לחץ: זהו נושא קונטרוורסיאלי, אין הסכמה בין המומחים לגבי היעילות שלו אם קיימת ומהי המידה. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים