לאחר תאונת דרכים שבר בירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

04/02/2007 | 17:35 | מאת: יוסי קינין

לאחר שבר בירך בוצע קיבוע עם פלטה ובורג ניקרא ריצרד נייל dhs לאחר כשבועיים עם כאבי תופת ניגשתי לרופא ובוצע צילום ושם רואים שהבורג יצא החוצא הרופא אמר לחכות. כעבור שוב כשבועיים עם כאבים חזקים מאוד שוב בוצע צילום ושם רואים בבירור שהבורג ממשיך לצאת החוצא ועכשיו נימצא בוירוס ניכר והשבר לא התחבר האים ניתוח מסוג שכזה יכול לא להצליח והקיבוע לא ניתפס כי עכשיו הומלצ להחליף פרק ירך מבקש את עזרתך מה לעשות האים מקרים כאלה קורים

05/02/2007 | 16:59 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

ליוסי שלומות ככלל, כל ניתוח עלול להיכשל. חלק ניכר ממקצוע האורתופדיה הנו ללמוד מהם המצבים בהם עשוי שבר לא להתחבר, לנסות לצפות אותם מראש, אם הם קורים לראות מה כדאי לעשות. חשוב לראות שאין סימני זהום שקט, שעשוי להביא לחוסר חיבור ולממצאים אותם אתה מתאר. זאת עושים לפי ממצאי הבדיקה, לפי בדיקות דם ולעיתים מפוי עצם מיוחד. באם אכן אין סימני זהום, אינך מעשן, צריך לחשוב מה לעשות: אפשרות אחת לחזור על הקבוע, אפשרות שניה הנה להחליף את המפרק. אפשרות שלישית הנה לבצע כיתוח תוך חיתוך של העצם. הדרך הנבונה הנה לשבת מול המנתח ולשאול את השאלות ששאלת, לברר מה הסיכון והסיכוי בכל אחת מהדרכים, מה הצפי העתיד ואז להחליט.... בהצלחה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים