שחיקת סחוס

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

04/02/2007 | 16:14 | מאת: שירה

שלום אני בת 39 ,סובלת כבר תקופה ארוכה מכאבים באזור האגן הירכיים והברכיים ,לפני כשנה היה לי כאב חד בברך אחת לא יכולתי להתכופף וכאב לי בירידת מדרגות (גם קצת בטיפוס )ואח"כ נפיחות קלה במפרק,קולות חריקה וקרפיטציות, נאמר לי שזה שחיקת סחוס שיכול לעבור מעצמו , אך הרעשים ממשיכים וכן הכאבים לסרוגין ,לציין שחימום המקום עוזר וכן ארקוקסיה , בצילום שעברתי השבוע רואים שחיקה קלה של הסחוס בברכיים , לציין שברקע יש לי רגלי O מילדות , פלטפוס ואני ישבתי הרבה בישיבת חצי W ,אוהבת ספורט לרקוד ומחול אירובי והולכת הרבה בעבודה . קראתי שיש שחיקת סחוס ראשונית ויש משנית איך אדע מה יש לי ? האם יש מצב שזה מסתדר מעצמו ? התחלתי לקחת מגה גלופלקס בהמלצת הרופא וכל ערב שאני לוקחת בא לי לבכות ,הפסקתי לעשות ספורט ,לרקוד ולהשתמש במדרגות, כל זה ממש עושה לי רע ,האם אני לא צעירה מדי בשביל זה ?? מהי האבחנה ? ? ראשונית או משנית ? מה לעשות ? האם יש מצב שזה מסתדר לבד ? תודה

05/02/2007 | 16:55 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לשירה שלום המכתב שלך הנו קריאת עזרה ובהלה המון שאלות והתשובות לא רבות. לכן ארשום קודם כל את התסמינים: סובלת כבר תקופה ארוכה מכאבים באזור האגן הירכיים והברכיים ,לפני כשנה היה לי כאב חד בברך אחת לא יכולתי להתכופף וכאב לי בירידת מדרגות (גם קצת בטיפוס )ואח"כ נפיחות קלה במפרק,קולות חריקה וקרפיטציות, הרעשים ממשיכים וכן הכאבים לסרוגין ,לציין שחימום המקום עוזר וכן ארקוקסיה. הפסקתי לעשות ספורט ,לרקוד ולהשתמש במדרגות תסמינים אלו יכולים להצביע על בעיות שונות. בעיות ניוון קלות של הסחוס, תסמונות כאב, דלקות. ניתן לנחשב את הסיבה אך מעשית צריך להגיע לאבחנה. תהליך האבחנה מבוסס על השלמת פרטים, בדיקת המטופל, עיון בבדיקות הדמיה (בצילום: שחיקה קלה של הסחוס בברכיים) ובבדיקות עזר כגון בדיקות דם. לכן צריך קודם כל להגיע לאבחנה. לברר אם מדובר על תהליך דלקתי, האם מדובר על שחיקת סחוס ועל האפשרויות הטיפוליות. ככלל, שחיקת סחוס הנה תהליך שכיח ונפוץ וניתן לראות אותו בדרגות קלות גם אצל צעירים. התהליך מופיע אצל יותר ויותר אנשים עם הגיל. לכן בעצם את צריכה לשבת מול הרופא שלך, לשאול בנחת את השאלות, לחשוב. ברגע שאת יודעת את האבחנה ניתן לגלוש וללמוד פרטים נוספים רבים וכך להיות מסוגלת לשאול את הרופא שלך שאלות מורכבות... בהצלחה בתהליך ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים