ברכיים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

14/10/2007 | 12:31 | מאת: שולה

שלום בתי בת 18. מזה שנים מתלוננת על כאבי ברכיים ללא אבחנה. לאחרונה מים בברכיים. בבדיקות דם מקיפות- בדיקות כלליות וראומטולוגיות -לא נמצא דבר. כמו כן נעשו צלומים- תקינים. קיבלה טיפול לשבועיים לדלקת, וכן 3 פעמים שאבו מים מהברך והזריקו טיפול לדלקת. המים הופיעו לסרוגין בשני הבירכיים. לאחרונה ביקרה אצל אורטופד ,שאמר לה (לא ברור לי על סמך מה)- תצטרכי להחליף את הבירכיים.... מה דעתך? איך ניתן לבדוק את הבעייה ביסודיות. לאיזה כוון זה נראה לך? אני מאד דואגת, מה גם שהיא חיילת ,וזה די קשה במסגרת צבאית מעקב רפואי. מחכה לתשובה. תודה רבה. שולה.

14/10/2007 | 16:36 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לשולה שלום וברכה אחד מהמורים שלי ברפואה נהג להעיר לנו הסטודנטים ולתקן: "מיים" נהג לאמר "יש רק בברז. בברך יש נוזל". הוא התכוון לכך שהנוזל שבברך מלמד ומרמז על בעיה מסוימת, ואם יש נוזל בכמות שניתן לנקז ובשתי הברכיים הרי יש לו משמעות והוא מרמז על בעיה. נראה לי שהחלפת ברך לגבי צעירה בת 18 הנו ביטוי שלא רלוונטי לנושא.יש כמובן להמשיך ולברר את הבעיה. במסגרת המרפאות הצבאיות המקצועיות (יש בצפון, במרכז ובדרום) יש מומחים בעלי שם ארצי בתחום הברך ומתוך ידיעה אישית אני יכול לספר לך שדרכם מצאו חיילים רבים אבחנה ופתרון לבעיותיהם. כמובן שגם בבתי החולים הנותנים שרות לצבא ישנם מומחים בתחום הברך שיכולים לקדם את בתך לכן אני ממליץ לקבל חוות דעת שניה בתחום זה, אצל אחד ממומחי הברך, ולהתקדם. בברכה ד"ר גרינטל

12/11/2007 | 08:11 | מאת: אל

דוקטור שלום לפני חורשים וחצי עקב פעולה של מעין נפילה לתוך בור בכביש ננעלה לי כנראה הברך ובאיבחון של מיפוי ו CT אובחן לי סדק בחלק החיצוני של ברך שמאל ואולי AVN לפני כשלשה שבועות לאחר שחל שיפור התגברו הכאבים אך בצד הפנימי של ברך שמאל במיפוי עצמות עלה שוב החשש ל AVN אך בצד הפנימי של הברך ועכשו אני מחכה לבדיקת MRI מה הטיפול בבעיה ומשך ההחלמה לפני 15 שנה היה לי AVN בראש פרק עצם היירך ואז בוצע לי דרלינג ביירך האם זוהי בעיה שיכולה להופיע שוב באיזה חלק אחר בגוף והאם ניתן לטפל בטיפול מוקדם תודה

29/11/2007 | 11:16 | מאת: אל

לד"ר גרינטל שלום בהמשך לשאלתי הקודמת בוצעה בדיקת mri אשר הראתה כי מבנה תקין של המפרק והמניסקוס והגידים וכי יש ריבוי של נוזל בבורסה הסופרה פטרליתוריבוי מתון של נוזל מאחורי הקונדולים הפומורלים וכן בצקת באספקט המדאלי של הברך ובצקת סב גרמית נרחבת ובצקת עמוקה מודגמת בגומה הפופוליטאלית. הממצא המשמעותי הוא בקונדיל הפמוראלי ואפשרות לתתפתחות של avn במקום. הייתי מבקש לדעת מה הם האפשריות לטיפול בבעיה ובמידה וזה ניתוח מה משך ההחלמה תודה

04/12/2007 | 07:17 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לאל שלומות כדי לענות בצורה נבונה חייבת להיות בדיקה מסודרת ולהבין את הקורה בברך, לאחר מכן עיון בבדיקות הדמיה כולל צילום, מפוי ו CT ואז ניתן לענות..... בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים