כאבים חזקים בירך רגל ימין

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

19/03/2024 | 01:31 | מאת: רינה

שלום וברכה! קרוב לחודש ימים אני סובלת מכאבים חזקים חוזרים ונשנים בירך ימין המקרין למפשעה ולברך ימין. לפני כ 3 שבועות ביצעתי צילום רנטגן לאגן ופרקי ירכיים. להלן הממצאים: שינויים ניווניים ב GT של הירך ימין. חשד ל FAI בפרק ירך שמאל. פרט לכך לא הודגם ממצא ג'רמי פתולוגי. שטחים ומרוחים המפרקים הירכיים שמורים. מבנה גרמי תקין. הכאבים מקשים עליי בהליכה , בישיבה, בעמידה , בשכיבה , לא ישנה בלילות , בוכה מכאבי תופת, לא מצליח לעלות למיטה, לא מצליחה לגרוב גרביים, ללבוש לבנים, כואב לי שאני ישנה על צד ימין, קשה לי להסתובב לצד השני. אני נטלתי את כל המשכי כאבים ולא עזר לי כלום. הרופא המטפל לא רוצה לתת לי טיפול אנטיביוטי עד שאעשה קולונוסקופיה עקב חשש לממצא של פוליפ. יש לציין שקבעו בדיקת קולונוסקופיה רק בעוד 10 חודשים. שאלתי היא: 1. האם יש קשר בין מתן הטיפול לבדיקת קולונוסקופיה?????? 2. מה המשמעות של הממצא "שינויים ניווניים ב GT של ירך ימין????? 3. מה הדרכים טיפול לכך????? בברכה מרובה, רינה

שלום רב, השינויים בטרוכנטר הגדול GT אינם מצריכים טיפול בד"כ ואינם גורמים לכאבים. איני חושב שיש קשר לקולונוסקופיה. לדעתי מומלץ בדיקת מומחה מפרקים שיעיין בצילומים ויחליט מה הבעיה הספיציפית . בברכה, ד"ר נביל גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים