שאלה לגבי מיפוי עצמות בעקבות נפילה מגובה מטר

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

26/02/2024 | 21:47 | מאת: רוני

ב"ה שלום דוקטור ותודה! נפלתי מגובה של כמטר. שברתי את הקרסול ועוד. בעקבות כאבים במפרק שמאל (קשה לי להזיז רגל שמאל) , אגן, גב, ברכיים. האורתופד הביא לי מיפוי עצמות SPECT. א. חברים אמרו לי שאצלם לא ראו כלום במיפוי וראו פריצת דיסק רק בסי.טי. (אצלי לא ראו את השבר ברנטגן אלא רק בסיטי) האם זה נכון וכדאי להתעקש על צילום סיטי ואם כן האם סיטי לכל איבר בנפרד? מיפוי זה סוג של רנטגן משוכלל? ב. האם מיפוי עצמות SPECT שקיבלתי כולל גב, אגן, מפרקים, ברכיים, קרסול או שצריך לכל איבר בנפרד? תודה רבה!

שלום רב, הפורום הזה אינו פורום טראומה אך אענה בכל זאת. אם הנפילה היא מעל מספר שבועות המיפוי יכול לאבחן שבר. אם עדיין יש כאבים חזקים אז סיטי לאיזור הכואב אמור להספיק. עדיף תמיד להיבדק על ידי מומחה שיעריך את האיזור הכואב

מנהל פורום החלפות מפרקים