טיפול בחומצה היאלרונית לשחיקת סחוס בברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

12/02/2024 | 00:54 | מאת: יעל

שלום מבוגרת (ברקע יתר לח"ד, סכרת, וירידה בתפקוד כלייתי), עם כאב בברכיים מזה שנים עם החמרה משמעותית לאחרונה, בצילום רנטגן נראה שחיקה ניכרת, אך בכל זאת בבדיקה פיזית לא התרשם שיש מקום לניתוח, והמליץ על פיזיותרפיה והליכות על בסיס יומי על אף הכאב בהליכה. כ"כ אמר שיש אופציה לנסות זריקה סינוויסק פעם בשנה. האם בדיקה פיזית וצילום רנטגן מספיקים או שמקובל לעשות גם הדמיה של MRI וכדו'? הליכה כשיש שחיקת סחוסים ניכרת אינה מחמירה את המצב וזה רק עניין של כאב? האם זריקה סינוויסק יעילה ומצדיקה את המחיר (זה עולה לאחר השתתפות הקופה 1400 לכל ברך) ? והאם היא עשויה מהחי (לעומת ארטריז שכנראה גם יותר זולה משמעותית)? א"כ האם יש לחשוש מתגובה אלרגית? תודה רבה

שלום רב, הטיפול בשחיקה בברכיים תלוי במידת הכאבים שקיימת ובמידת התפקוד והפכיעה באיכות החיים. חומצה היאלורונית נועדה להפחית כאבים באופן זמני יתכן שבועות ויתכן חודשים אך שום טיפול לא מחדש סחוס. ככל שהשחיקה יותר קשה הטיפןל בזריקות פחות מוצלח. אם יש פגיעה באיכות חיים ויכולת ההליכה מומלץ לבצע ניתוח. אין הבדל משמעותי בין הזריקות מלבד שארתריז מבוצעת בשלוש זריקות ועם סינביסק יש יותר ניסיון עולמי. אם הכאבים יום יומיים כדאי לשקול ניתוח לחזרה לתפקוד ואיכות חיים טובה. אין בעיה מבחינת הליכות ותפקוד שהמצב יחמיר הכל תלוי ביכולת הביצוע. בברכה, ד"ר נביל גרייב מומחה בכירורגיה אורתופדית -החלפות מפרק הירך והברך .

מנהל פורום החלפות מפרקים