דלקת בגיד איך מטפלים?

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

18/08/2023 | 14:23 | מאת: אהוד

שלום בבדיקת MRI שנעשתה לבירור כאב בירך היה ממצא של טנדינוזיס פוקלית בחיבור גיד הגלוטאוס מדיוס. מה זה טנדינוזיס פוקלית? והאם זה אומר שמדובר במצב כרוני או הפיך וניתן לתקן את זה? ומה הכוונה בחיבור גיד, האם זו דלקת בגיד או במשהו אחר? גלי הלם במסגרת פיזיותרפיה בקופ"ח יעיל במקרה כזה? והאם גלי הלם לא מזיקים למפרק הירך? ואיך ניתן לעקוב אחר המצב ולראות אם יש שיפור (מלבד כמובן הקליניקה והכאבים), האם בדיקת US יכולה לתת מענה איכותי או רק MRI? תודה

שלום רב. דלקת או הסתיידות או שינויים ניווניים בגיד של הגלוטיאוס מדיוס או מינימוס הם ממצאים שכיחים באוכלוסיה. הטיפול הינו אך ורק אם יש כאב והפרעה תפקודית ולאחר ששללנו בעיה אחרת. הטיפול כולל כדורים נוגדי דלקת, זריקות וגם גלי הלם. לא ידוע על נזק שנגרם למפרק מגלי הלם. בהצלחה בטיפול בברכה ד״ר גרייב נביל

מנהל פורום החלפות מפרקים