כאבים חזקים בירך שמאל

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

17/08/2023 | 12:55 | מאת: רינה

ד"ר שלום וברכה! לפני כשנתיים וחצי התחילו לי כאבים חזקים בירך שמאל. טופלתי בטיפול שמרני ע"י פיזיותרפיה בשילוב דיקור סיני ואכן המצב השתפר מאוד עד כדי כך שחלפו לגמרי. אך לצערי במצב חזר וחזרו הכאבים התחלתי טיפול שמרני של דיקור סיני אך המצב החמיר . כמו כן עשיתי 4 טיפולי פיזיותרפיה אשר לא עזרו. בתאריך 30.05.23 ביצעתי זריקת סטרואידים אך גם זה לא עזר אלא החמיר עד כדי כך שלא יכולתי לעמוד על הרגל. אתמול ביצעתי בדיקת אולטרסאונד רכמות רכות באיזור הירך. להלן הממצאים: לאורך האספקט החיצוני הודגמה אי סדירות גרמית. פרט לכך בסריקת האיזורים המכוונים , ללא עדות לבושים, קרע, הצטברות נובל או ממצאים חריגים אחרים. לסיכום: ממצאים כמתואר שאלתיי הם: 1. מה המשמעות של המושג "האספקט החיצוני"??? 2. מה המשמעות של המושג "אי סדירות גרמית"???? 3. מה הממצא שהתגלה באולטרסאונד???? 4. מה הטיפול המומלץ לכך???? בברכה מרובה, רינה

שלום רב. אין כל כך משמעות לבדיקת us. יש לבצע צילום רגיל תחילה ואם אין אבחנה אז להתקדם לביצוע סיטי או MRI בהתאם לשיקול דעת הרופא. בברכה ד״ר גרייב נביל

מנהל פורום החלפות מפרקים