תוצאות צילום ברכיים, משמעות והאם מספיק הצילום

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

02/08/2023 | 11:42 | מאת: דוד

שלום אני פעיל ועושה פעילות גופנית של הליכות, בן 48. יש לי קצת כאב בברכיים בישיבה או בהליכה ממושכת, ובברך ימין אני מרגיש חריקה קלה (לא מכאיבה) או קליק כשאני מתנועע מצד לצד. נשלחתי לבצע צילום רנטגן בכמה מנחים. בפענוח כתוב רק: אין לראות שבר. שינויים ניווניים קלים דו צדדי. הצירות בתוך מפרקי ברכים דו צדדי. קצת רקע קודם: לפני כ- 5 שנים סבלתי מכאב בברך ימין, כנראה דלקת כלשהי, אך הרופא רשם שיש הצרות קלה של המרוח הפרקי. ולפני 8 שנים סבלתי מברך שמאל, בוצע צילום רגיל והרופא רשם חשד לקרע במניסקוס, ומעבר להמלצה לפיזיותרפיה לא נשלחתי לבירור או למעקב כלשהו. מה זה "שינויים ניווניים קלים דו צדדי"? ומה זה הצרות בתוך מפרקי הברכיים דו צדדי"? מה ההבדל בין הממצאים? והאם אפשר להסיק משהו מהפענוח הכתוב לגבי חומרת ההצרות בתוך מפרקי הברכיים? או רק לחכות לרופא שיבחן את הצילום עצמו? האם ממצאים אלו מתאימים לגיל 48 או שזה קצת חריג? האם נדרש בירור הדמייתי נוסף במצב כזה? הממצאים הללו יכולים להיות תוצאה של פעילות גופנית ברוב ימות השבוע, הליכה של שעה בכל פעם, עליות, לפעמים מדרגות? בלי קשר לממצאים הללו, הממצא של חשד לקרע במניסקוס לפני 8 שנים, האם דורש בירור ומעקב? תודה

שלום רב. המשמעות של היצרות קלה ושינויים ניווניים קלים הינה דומה . בגדול לא ניתן להתייחס לזה יותר מדי. אם הכאבים משמעותיים ולא משתפרים עם פיזיותרפיה וחיזוק שרירים כדאי לבצע MRI לאיפיון יותר טוב של השינויים בברך. בברכה, ד״ר נביל גרייב מומחה להחלפות ברך וירך

מנהל פורום החלפות מפרקים