פינצר, אם אפשר בבקשה קצת רקע על זה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

31/07/2023 | 00:21 | מאת: יאיר

שלום בן 48, פעיל. ובריא. בעקבות כאבים בירך ימין (בתחילה הרושם היה שמדובר אולי בבורסיטיס) בעיקר בעליה במדרגות או בשינה, בוצע צילם רנטגן שהראה שינויים ניוונים לפי הנכתב בפענוח. האורתופד אמר שיש זיז גרמי והפנה למומחה למפרקים. מומחה למפרקים הסתכל בצילום ואמר שיש: פינצר במפרק הירך מימין. CEA 51 מעלות, והפנה ל-MRI רגיל (לא ארתרו). בMRI כתוב "מפרקים שמורים", ואין כל התייחסות לזיז הגרמי או לשינויים הניווניים. צוין גם שיש דלקת כרונית בחיבור גיד גלוטאוס מדיוס מימין. אשמח להבין קצת יותר על הפינצר. מה המשמעות של הזווית 51 מעלות? האם זה משהו מולד, בלתי נמנע, או קרה כתוצאה משימוש לא נכון או פעילות מסוימת? האם זה משהו שנוטה להחמיר או שאם חייתי עם זה ככל הנראה כבר כמה שנים אפשר לחיות עם זה לטווח ארוך? מדוע אין כל התייחסות בMRI לפינצר ולשינויים ניווניים? ואף כתוב מפרקים שמורים. האם יש דרך למנוע הידרדרות והחמרה? אם אני מבין נכון פינצר יכול לגרום לפגיעה בסחוס ובלברום, האם נכון לטפל בו (באתרורסקופיה) ולהוריד אותו בכדי שלא יפגע? יש התוויות והמלצות מקובלות איך מתנהלים במקרה כזה? והאם יש קשר בין הפינצר לדלקת בגיד בחיבור גלוטאוס מדיוס? האם הגיד קשור לזה בצורה כלשהי או שאלו 2 בעיות שונות ולא קשורות? כמובן שאפנה גם לרופא, אך אשמח להבין את הרקע. תודה רבה

שלום רב. Pincer הינו מבנה של החלק האגני של מפרק הירק הנקרא אצטבולום שיש בו כיסוי יתר של הראש של הירך. זה לא חייב לעשות בעיות או כאבים וגם לא בהכרח יכרות לנזק או שחיקה . CEA הינה זוית שמראה על כיסוי יתר או פחת של הראש על ידי האצטבולום. בד״כ התייחסו לפחות כיסוי (פחות מ-20 מעלות) מאשר ליותר. 50 מעלות זה בגבול העליון ואולי קצת כיסוי יתר של הראש. כיסוי יתר יכול לגרום להגבלה בטווחי תנועה וכתוצאה לתסמונת לכידה (אימפינגמינט) בברכה ד״ר גרייב נביל

מנהל פורום החלפות מפרקים