מדוע ההחלמה כ"כ ארוכה?

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

30/07/2023 | 00:29 | מאת: רונן

שלום האם יש הבדל בהחלמה בין ניתוח החלפת מפרק ירך לבין ארתרוסקופיה של מפרק הירך? אני קורא על תהליך של ניתוחי ירך ונראה שמדובר על החלמה ארוכה של חודשים עד שנה פלוס להחלמה מלאה. מה הסיבה לכך? בגלל המפרק? בגלל השרירים? בגלל הפצע הניתוחי? והאם ההגבלות לאחר ניתוחים אלו זה בגלל הכאב או הגבלות אובייקטיביות שחיוניות מבחינה רפואית? תודה

שלום רב. השאלה אינה ברורה. מה הכוונה בהחלמה מלאה , לאיזה ניתוח. החלפת הירך דווקא נחשב לניתוח עם החלמה מהירה בסך הכל ואחרי כ-3 חודשים מגיעים למעל מ-90אחוזים מהתפקוד הסופי

מנהל פורום החלפות מפרקים