ליפומה בשריר בבדיקת MRI

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

18/07/2023 | 01:22 | מאת: ישראל

שלום כחלק מבירור לכאבים בירכיים, בוצע MRI ירכיים (רגיל, לא ארתרו). יש ממצאים שיכולים להסביר את הכאב, אך יש גם ממצא: גוש שומני בתוך שריר הגלוטאוס באק סינוס מימין נגע בגודל של *68*45*107 מ"מ ללא מרכיב וסולידי ללא האדרה חריגה..צמוד לעצב הסכיאטי ללא מעורבותו. ובסיכום ההתייחסות הספציפית לממצא הזה: LIPOMA פשוטה בתוך שריר הגלוטאוס מקסימוס מימין. האם מדובר בגודל חריג? ממה זה נגרם? האם זה דורש בירור נוסף או שה-MRI זו האבחנה המדויקת? האם נדרש לטפל בזה? האם זה יכול לגרום לכאבים בגלל הסמיכות לעצב הסכיאטי אף שכתוב שאין מעורבות של העצב? האם בתנוחות או בפעולות מסויימות זה כן מערב את העצב? אני מחכה לתור לאורטופד מפרקים שהפנה אותי לבדיקה, אך הממצא הספציפי הזה לאיזה תחום רפואי שייך? מי הרופאים שמטפלים בזה? תודה

שלום רב. לימפומה תוך הינה לרוב ממצא שפיר. אך מדובר בגודל גדול המחייב התחייסות של מומחה לאורתופדיה אונקולוגית ויתכן גם לקחת דגימה מהגוש. נא לפנות למומחה לתחום. בברכה ד״ר גרייב

23/07/2023 | 03:31 | מאת: ישראל

שלום אפנה לאורתופד אם צריך להוציא את זה, האופציה היא רק ניתוח מן הסתם. האם מדובר בחתך גדול או זעיר פולשני? והאם בניתוח במיקום כזה יש בעיה אחרי הניתוח לשבת? (אם אני מבין נכון זה אזור העכוז) תודה

מנהל פורום החלפות מפרקים