מתן עירוי דם בהחלפת מפרק ברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

04/07/2023 | 01:16 | מאת: רחל

אין לי iga בדם וההמטולוג אמר שאם יהיה צורך בעירוי דם בזמן ניתוח חייבת לקבל דם ללא פלזמה ולביטחון מלא כדוריות דם שטופות.האם יכול להיווצר צורך בעירוי. היכן ניתן לבצע ניתוח בתנאים אלו

שלום רב, הצורך במתן דם לאחר ניתוח החלפת ברך נמוך מאוד. פחות מ-5%. מומלץ להעלות המוגלובין לפני הניתוח על ידי תוספי ברזל, חומצה פולית וויטמין b. ככה אפשר להבטיח אחוז עוד יותר נמוך של צורך בקבלת דם. בנוסף במקרים מסויימים אפשר לקחת ממך דם לצורך עירוי עצמי באם יהיה צורך לאחר הניתוח. בהצלחה. ד״ר נביל גרייב מומחה להחלפות מפרקי הברך והירך

06/07/2023 | 23:51 | מאת: תגובה לתשובת הרופא

הכוונה לעירוי דם לא אחרי הניתוח אלא בגלל סיבוך או בעיה בזמן הניתוח.איפה אפשר לעבור ניתוח עם מגבלת הדם.רק בביח ציבורי? או שאפשרי גם בפרטי.

ברור, עדיין הסיכויים אותם סיכויים. אפשר בפרטי. הסיכוי עדיין נמוך מאוד. צריך לקחת את האמצעים שצויינו לעיל.

מנהל פורום החלפות מפרקים