קולות מהמרפק בזמן שכיבת סמיכה

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

19/06/2023 | 00:16 | מאת: איתמר

שלום בן 47 בזמן מאמץ כמו שכיבת סמיכה אני מרגיש ושומע קולות כמו קנאקים ממפרק המרפק (נראה לי יותר מהכיוון של החלק החיצוני של המרפק בשימוש רגיל בידיים ובכיפוף רגיל אין את הקולות ואת התחושה הזו. אין כאבים או בעיה מיוחדת מלבד העניין של הקנאקים. האם זה מעיד על בעיה? זו תוצאה של שחיקת סחוס או יכול להיות מסיבה אחרת? והאם צריך לחשוש שיש בעיה בעוד מפרקים? האם צריך להימנע ממאמצים וביצוע שכיבות סמיכה? זה יכול להזיק? תודה

שלום רב, הקנאים האלה אינם בעלי משמעות ואינם מצביעים על פתולוגיה או בעיה בפני עצמם. אם אין כאב או תלונות אחרות אין מה לדאוג. כמובן שבכל מקרה עדיפה בדיקה גופנית של אורתופד. בברכה, ד״ר נביל גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים