שינויים ניווניים בפרקי ירכיים ו- SIJ

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

15/06/2023 | 02:50 | מאת: מאיר

שלום בן 48, בריא. בשנים האחרונות אני סובל לעיתים יותר ולעיתים פחות מכאב באזור מפרק ירך ימין באזור שנוטה החוצה. לפעמים זה היה משפיע עלי גם בקימה מישיבה, כיום זה בעיקר בעליה במדרגות, או בשכיבה על הצד הזה, במיוחד עם המזרן קשה. אציין שאני חש לא מעט גם קנאק או סוג של חיכוך בפרק ירך ימין. הייתי אצל אורטופד שעשה בדיקה פיזית (תנועות) ואמר שמדובר בבורסיטיס והמליץ על טיפול במשחת וולטרן. אמרתי לו שיש לי תחושה שמשהו מעבר לזה, כי חסר לי בגמישות בפרק הירך בצד ימין בצורה משמעותית יותר מאשר שמאל. למשל בלשבת רגל על רגל, עם רגל ימין אני מתקשה ממש. הפנה אותי לצבע צילום רטנגן. בצילום: שינויים ניווניים בפרקי ירכיים ו- SIJ דו צדדי. 1. מה המשמעות של הממצאים? כ"כ לא כתוב האם מדובר בשינויים קלים או חמור מכך, האם זה משנה? 2. האם זה סביר לגילי או שזה חריג? 3. האם יכול להיות שיש בעיה שהיא מעבר רק למפרקים הללו, כלומר בעיה מערכתית יותר? 4. האם נדרשת בדיקת הדמייה נוספת? 5. האם הליכה (כחלק מפעילות גופנית ברוב ימות השבוע) מזיקה בגלל העומס או להיפך? 6. האם יש מה לטפל בזה? תודה רבה

שלום לך. כמובן שהייתי מעדיף לראות את הצילום בעצמו ולא רק את הפענוח. מדובר בשחיקה במפרקי הירכיים , מצב זה יכול להשפיע על כושר התפקוד והתנועה ולגרום לכאבים במאמצים בתחילת הדרך. עדיף בכל מקרה להתייעץ עם מומחה להחלפות מפרקים. בברכה, ד״ר נביל גרייב מומחה להחלפות מפרקי הירך והברך

20/06/2023 | 18:37 | מאת: מאיר

שלום חזרתי לאורטופד ששלח לצילום, ואמר שיש שינויים ניווניים, בצד ימין יותר משמעותי. נתן לי הפניה לבצע CT אגן ופרקי ירכיים ועם התוצאות ללכת לאורתופד מומחה למפרקים. 1. זיז גרמי זה מהשינויים הניווניים או בעיה בפני עצמה? 2. האם אין מנוס מלבצע בדיקת סיטי (עברתי לא מעט בדיקות עם קרינה והייתי רוצה להימנע מזה ככל האפשר)? האם MRI גם יכול לתת תשובה טובה? אם הייתי אצל רופא מפרקים במסגרת רפואה פרטית איזו הפניה הייתי מקבל במצבי? שואל כי אם זה רק עניין של פרוצדורה והנחיות של קופת החולים אולי הרופא מפרקים כן יכול לתת הפניה ל-MRI ואם זו בדיקת הבחירה המתאימה אחכה לביקור אצל מומחה למפרקים לראות איזו הדמיה הוא נותן. 3. האם שינויים ניווניים ברמה כזו חריגים לגילי? צריך לבדוק משהו מערכתי? תודה

שלום רב. זיז גרמי זה חלק מהשחיקה בצילום. נקרא גם אוסטאופיט. אין שום צורך בסיטי אם יש אבחנה בצילום הטיפול הוא לפי הקליניקה וההגבלה בתפקוד ולא לפי הסיטי. זה בהחלט מצב מוקדם לגילך אך זה לא נדיר. כעת אתה לא צריך לבצע שום בדיקה רק להבין עם עצמך עד כמה הבעיה מפריעה לאיכות חיים שלך. אם יש השפעה גדולה על התפקוד היומי יתכן ומומלץ ניתוח. בברכה, ד״ר גרייב נביל מומחה להחלפת מפרקי הירך והברך

מנהל פורום החלפות מפרקים