ניתוח להחלפת מפרק בברך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

03/06/2023 | 10:29 | מאת: ליאת

שלום רב, אמא שלי בת 71 אמורה לעבור בסוף החודש ניתוח להחלפת מפרק בברך. אין לה מחלות רקע חוץ מלחץ דם גבוה. מה יכול להיות הסיבוכים מניתוח כזה? האם מומלץ אחרי הניתוח ללכת למוסד שיקומי או להזמין פזיאוטרפיסט לבית? אמא שלי ממש מפחדת לעשות אבל הברך ממש כואבת לה. תודה רבה

שלום רב. מן הסתם זו שאלה למנתח או בבדיקת טרום ניתוח נהוג לשאול. סיבוכים בהחלפת ברך יכולים להיות רבים אך הם מסתכמים באחוזים בודדים מכלל הניתוחים. יכול להיות זיהום. חוסר יציבות, כאבים מתמשכים אחרי ניתוח, פצע ניתוח שלא נרפא טוב, פקקת ורידים וכו׳. לגבי השיקום - בבית בהחלט רעיון טוב מאוד ובד״כ הקופה שולחת בהצלחה, ד״ר נביל גרייב מומחה להחלפות מפרקים.

מנהל פורום החלפות מפרקים