האם המצב מחייב החלפת מפרק?

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

12/10/2022 | 12:11 | מאת: ערן

שלום רב. מצרף תוצאת בדיקת mri. חולה בדלקת פרקים מזה 6 שנים. האם המצב מחייב החלפת מפרק? ברך ימין עם חומר ניגוד התוויה: כאבים, ידוע על דלקת פרקים. ללא בדיקות קודמות להשוואה. הבדיקה בוצעה במישורים קורונלים, סגיטלים ואקסיאלי ברצפי T2, T1 ו-PD ,ללא הזרקת חומר ניגוד. מודגמים שינויים אוסטאוארטריטים של המדור המדיאלי עם שחיקה סחוסית עד דרגה 4-3 עם בצקת תת סחוסית סמוכה של הקונדיל הטיביאלי המדיאלי. הבצקת הלשדית נרחבת מכפי שהיה מצופה משינויים אוסטאוארטריטיים בלבד ומעלה חשד לשבר אי ספיקה זעיר. שאר המבנה הגרמי עם אות שומני שמור. מודגם נוזל תוך מפרקי בכמות בינונית עם עיבוי והאדרה סינוביאלית. הרצועה הצולבת הקדמית (ACL (מעובה ועם אות מוגבר, רציפה. הרצועה הצולבת האחורית (PCL (עם אות ועובי תקינים. הרצועה הקולטרלית המדיאלית (MCL (דחוקה מדיאלית ע"י מניסקוס באקסטרוזיה, רציפה. הרצועה הקולטרלית הלטרלית (LCL (עם אות ועובי תקינים. גיד הקוודריצפס וגיד הפטלה עם אות ועובי שמורים. מודגם קרע ניווני קטן בגוף המניסקוס המדיאלי, מערב את המשטח המפרקי התחתון. המניסקוס הלטרלי עם אות ועובי שמורים. מודגמת אי סדירות בסחוס המדור הפטלופמורלי. סחוס המדור הלטרלי שמור יחסית. לא הודגמה ציסטה ע"ש בייקר. לסיכום: שינויים אוסטאוארטריטים של המדור המדיאלי עם בצקת תת סחוסית סמוכה של הקונדיל הטיביאלי המדיאלי. הבצקת הלשדית נרחבת מכפי שהיה מצופה משינויים אוסטאוארטריטיים בלבד ומעלה חשד לשבר אי ספיקה זעיר. סינוביטיס, בסבירות גבוהה כתוצאה ממחלת הפרקים אך ייתכן כי על רקע השינויים האוסטאוארטריטיים.

שלום רב, החלטה על החלפת הברך אינה החלטה שמסתמכת על ההדמיה . ההדמיה היא כלי עזר לחומרת הבעיה. החלטה על ביצוע החלפת מפרק תלויה במידת הכאבים ורציפותם ומידת ההפרעה לאיכות חיים של המטופל. בברכה, ד"ר גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים