זריקת PRP - כאבי בירכיים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

19/09/2022 | 17:27 | מאת: אילנית

שלום. אני בת 85 וסובלת מכאבי ברכיים וקושי בהליכה למרחק קצר . שאלתי היא - 1. האם זריקת PRP יכולה לעזור לי במקום ניתוח ? וגם - 2. האם זריקת PRP יכולה לעזור גם נגד כאבים בגב (עמוד שידרה) ? 3. כמה זמן מותר להמשיך לקחת כל יום כדור אקמול רגיל , נגד הכאבים ? בתודה עבור תשובתך . אילנית

שלום רב ותודה על השאלה. הטיפולים בגורמי שגשוג כגון PRP, orthokene, ועוד חומרים המופקים מדם המטופל יכולים להפחית סימפטומים אל מדובר בטיפול לזמן מוגבל. עדיין אין מספיק הוכחות על יעילותם אך מניסיוני זה עוזר במידה מסויימת. בגדול, בטיפול הנ״ל אין סיכונים מלבד הסיכון הכספי. בטיפול בעמ״ש תלוי בבעיה ובדרך כלל מבוצע תחת סיטי. בברכה, דר׳ גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים