כאב בברכיים ופענוח אמ אר איי

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

18/08/2022 | 10:30 | מאת: דניאל

שלום דוקטור, בן 39 גבוה 181 סמ משקל 92 קג, משחק כדורגל פעם בשבוע, ומתאמן בחדר כושר 3 פעמים בשבוע, לפני מספר שנים שהתחלתי להתאמן באגרוף התחילו לי כאבים בברכים, עם דלקות חוזרות , נשלחתי לעשות אמ אר איי ולהלן התוצאות , אשמח להסבר ומה ניתן לעשות. להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך ימין: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T2, T1 במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. הבדיקה בוצעה לבירור כאבים. חשד ל- AVN. סיגנל לשד עצם תקין. ללא עדות ל- AVN. כמות מוגברת במידה בינונית של נוזל בברך. מניסקים בעלי צורה וסיגנל שמורים. .תקינים LCL -ו ACL, PCL, MCL גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים. פגם סחוסי דרגה 4 עם אזור של דלמינציה בטרוכליאה מדיאלית באורך כ- 5 מ"מ. הרטינקולום שמור. לסיכום: פגם סחוסי בטרוכליאה. ריבוי נוזל תוך מפרקי. להלן תוצאות סריקה בתהודה מגנטית של ברך שמאל: הבדיקה בוצעה בטכניקות שונות בשקלול T2, T1 במישור אקסיאלי, סגיטלי וקורונלי. הבדיקה בוצעה בחשד לכונדרומטוזיס בברך. כמות מעט מוגברת של נוזל בברך. .תקינים LCL -ו ACL, PCL, MCL מניסקים בעלי צורה וסיגנל שמורים. גיד הפיקה וגיד הקוודריצפס תקינים. פגמים סחוסיים בעובי חלקי בטרוכליאה. הרטינקולום שמור. לא זוהו פרגמנטים חופשיים תוך מפרקי. לסיכום: פגמים סחוסיים בטרוכליאה

שלום רב ותודה על השאלה. מדובר בנזק מינימלי למפרק בין הפיקה לירך (אחד משלושת מדורי הברך) בד"כ הכאבים אינם משמעותיים ומופיעים לסירוגין. ממליץ המשך בפעילות גופנית ובהחמרות לקחת נוגדי דלקת. בברכה, ד"ר גרייב נביל

מנהל פורום החלפות מפרקים