שחיקת סחוסים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

02/09/2007 | 17:29 | מאת: רויטל

אני מאובחנת מגיל צעיר בשחיקת סחוסים תורשתית ( הנני השנות ה 30 לחיי) לאחרונה הכאבים גדלו שאלתי האם יש מה לעשות? האם עלי לפנות לרופא אורטופד או לרופא אחר

04/09/2007 | 07:11 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לרויטל שלום במקרים של בעיה שנוגעת לחלקים רבים בגוף צריך לנקוט בשני כוונים א. כוון כללי של אבחון וטיפול. למשל מומחה בראומטולוגיה בעל עניין אישי בתחום זה עשוי להיות הכתובת. (לא כל המומחים בתחום הראומטולוגיה מעוניינים לטפל בתהליכי ניוון ושחיקת סחוסים). ב. כאשר יש מפרק מסויים שתקופה מסויימת מהווא את הבעיה העיקרית וטפול מכוון לאותו מפרק ישפר מהותית את איכות החיים הרי אז יש מקום לאורתופד האמון על פתרון בעיות נקודתיות לפעול. אם למשל מפרק מסוים באצבע הנו הבעייתי לאורך מספר חדשים הרי אז אורתופד או כירורג יד יכול לנקוט בפעולה ולראות מה הדבר המתאים ביותר להקל את אותו מפרק באצבע..... בהצלחה ד"ר גרינטל

04/09/2007 | 11:46 | מאת: רויטל

מנהל פורום החלפות מפרקים