כאב במפרק ירך ימין בצד החיצוני

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

05/07/2022 | 15:08 | מאת: ניר

שלום יש לי כאב בחלק העליון הצידי החיצוני ברגל ימין, נראה לי באזור של מפרק הירך. בחלק החיצוני בצד. הכאב בא לידי ביטוי קצת בעליות, אבל בעליה במדרגות זה משמעותי הרבה יותר. בהליכה רגילה כמעט וזה לא בא לידי ביטוי. זה לא משהו לגמרי חדש, יש תקופות עם הכאב ויש תקופות שלה, כעת אני בשלב שיש. 1. מלבד בדיקת רופא והדמיות, האם בגדול יש דרך לדעת האם מדובר בכאב בעייתי שדורש בירור או שלא חייבים? 2. האם התיאור מכוון להאם מדובר בבעיה בשריר, גיד, או במפרק עצמו? 3. האם יש מניעה מלהמשיך בפעילות גופנית שכוללת הליכה בעליות ועליה במדרגות במצב הזה? תודה

שלום רב. בגדול התיאור שלך מתאים לבעיה שנקראת בורסיטיס טרוכנטרית . שזה גירוי של האיזור של הגבשושית הגדולה של עצם הירך. יתכן וזה בגיד, מסביב לעצם, או בשריר. בעיה שאינה חמורה ומלבד כאב אין מוגבלות או החמרה בד״כ. האיבחון הכי טוב זה בדיקת MRI. בברכה, דר׳ נביל גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים