כאבים עזים במפרק ירך -תותבת

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

19/06/2022 | 16:38 | מאת: זינה

שלום אני בת 82. יש תותבות ירך משני צדדים. ניתוח בהחלפת מפרק ירך שמאלי היה בשנת 2003. בזמן אחרון במפרק הזה יש כאבים בלילה במצב שכיבה עם הקרנה לשאר הרגל וכאבים נוראים בבוקר כשאני קמה מהמיטה ובשעות ראשונות אחרי זה. לעיתים כאבים פוסקים לבד בהדרגה ולעיתים אני נוטלת אל סטרואיד Brexin. אני נוהגת לעשות התעמלות קלה בבוקר כי זה עוזר. מה יכולה להיות סיבה של כאבים? אני מרגישה שתותבת ירך במקום, שהיא לא זזה ממקום. האם כדאי להזמין אמבולנס ולנסוע לבית חולים?

שלום רב. במקרה כמו שאת מתארת חשוב לבצע צילום ולבצע בדיקה גופנית על מנת לבדוק שאין התרופפות או בעיה אחרת במפרקים המושתלים. בברכה, דר׳ גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים