שבר בעצם צוואר הירך ללא ניתוח

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

08/08/2021 | 20:47 | מאת: איל

שלום, אבי בן 85 סיעודי נפל מהמיטה (הסיעודית בבית) ושבר את עצם צוואר הירך. בביה"ח החליטו עקב גילו ומצבו הראשוני (שלא היה הולך) ומועבר עם המנוף מהמיטה לכיסא לא לנתחו. כרגע אין באפשרותינו להשתמש במנוף עקב לחץ באגן ובבית החולים הוא מועבר ע"י 2 אנשים בכתפיים מהמיטה לכיסא. העצמות במקום השבר נמצאת בזווית של כ 80 מעלות אחת מהשנייה. האם יש תהליך החלמה במצב כזה או שזהו מצב קבוע מה שלא יאפשר לנו להשתמש במנוף גם בהמשך. תודה על תשובתך, איל

שלום רב. אם זה אכן שבר בצוואר הירך ולא הירך אז אין בעיה להרים עם מנוף. צריך להבדיל בין שבר תת-ראשי (סובקפיטלי) לבין שבר אינטרטרוכנטרי. הראשון לא מצריך ניתוח במצבו של אביך. אך השני כן מחייב ניתוח לצורך הפחתת כאבים וטיפול סיעודי. בברכה דר' גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים