רגליים

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

12/04/2021 | 22:07 | מאת: יאיר

אבא שלי בן 89, כבר למעלה משש שנים סובל מכאבים בהליכה המתאימים לצליעה לסירוגין - הוא הולך כמה עשרות מטרים וצריך לעצור כי הרגליים מתעייפות. זה החמיר עם השנים וכעת הוא כבר לא מצליח ללכת הרבה. מבחינת הלב הכל בסדר. לדבריו הכאב מאזור הישבן עד למטה. ללא הירדמות או נימול. לפני כמה שנים עבר בירור של סיטי עמוד שדרה מותני וצווארי, mri עמוד שדרה מותני - שהראו שינויים ניוונים אבל לפי הרופא שבדק אותו לא היה לחץ על עצב שמסביר את התסמינים. ב emg נמצאה פולינוירופתיה סנסומוטורית קלה שגם לא מסבירה את התסמינים. בירור כלי דם עבר גם בשנה האחרונה ויצא תקין - אין בעיה בעורקים ברגליים. גם בדיקה של מומחה ירך וצילום ירך לא הראתה שזו הבעיה. אולטרסאונד לפני הרבה שנים הראה כמה גידים קרועים באזור הטרוכנטר הגדול אבל גם לזה לא התייחסו. בקיצור - לא מצאו סיבה לכאבים והוא הסתדר איתם, אבל עכשיו זה באמת מחמיר. האם אתה יכול לחשוב על סיבה? בדיקה שהיית ממליץ לבצע? לחזור על הסיטי עמש? אולי משהו אחר באזור שלא נבדק? כמו כן בינתיים נעשה פיזיותרפיה, במה היית ממליץ להתמקד?

שלום, אומנם קדה לקבוע מרחוק ומבלי לבדוק את אביך ולשאול שאלות ספיציפיות אהל לי זה נשמע עמו בעיית עמוד שדרה מותני קלאסי . ממליץ ייעוץ חוזר של מומחה עמ״ש. בברכה, דר׳ נביל גרייב

מנהל פורום החלפות מפרקים