AVN?

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

12/05/2015 | 08:11 | מאת: ירון

שלום ד"ר, בן 49 יש לי כאבים וצליעה באזור המפרק הימני ובעכוז וכאב במפשעה התחיל בכאבים קלים והתגבר עם הזמן כארבעה חודשים,לפני 15 שנים באותו מפרק היה AVN שעבר ללא טיפול,לפני מס' ימים עברתי בדיקת MRI והתוצאות הן מימין נראית בצקת אינטראמדולרית בחלקו האחורי של הראש והצאוור,באספקט הסופרופוסטיורי של הראש נראה פס מעוגל,מתאים לשבר סובכונדרלי. הודגם נוזל בכמות קטנה. לסיכום. הממצאים מתאימים ל-BONE MARROW EDEMA SYNDROME של הראש. לא ניתן לשלול שלב מוקדם של אוסטאונקרוזיס. מה זה אומר והאם יש טיפול לזה? האם זה קשור לAVN בעבר? תודה

12/05/2015 | 12:35 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה זה היפה ברפואה. מספר אפשרויות רלוונטיות מבחינה מחשבתית. האחת שהבעיה שאובחנה כ AVN הנה בעצם Transientosteoporosis. יתכן והיו שתי בעיות לא קשורות ובהחלט אפשרי גם שהכאב נובע משתי בעיות שונות המעורבבות אחת בשניה. איך יוצאים מהפלונטר? נבדקים בתשומת לב. אני לא יודע היכן אתה מתגורר אך אפשרי לראות אותך במחוזותנו ולנסות לפענח את החידה בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים