חידושים בניתוח מפרק ירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

06/05/2015 | 23:33 | מאת: יפה

שלום, אני בת 68 והומלצתי על ידי האורטופד לניתוח מפרק ירך בגישה הקדמית. לאחרונה התפרסמו חידושים בניתוח זה כמו, ציפוי המפרק אשר אינו מצריך החלפת כל המפרק. האם הטכניקה הזאת באמת קיימת? האם היא קיימת בכל בתי החולים? מה המלצותיך בקשר לאופציות נוספות מלבד החלפת המפרק כולו? תודה לך. יפה

10/05/2015 | 07:05 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

ליפה שלום כאשר מנתח ממליץ על החלפה מלאה של המפרק הוא סבור שנתמלאו שני תנאים הכרחיים: תנאי ראשון הנו תהליך ניוון מתקדם עם שחיקה משמעותית של המפרק כפי שבאה לביטוי בצילומי הרנטגן. התנאי השני שהשחיקה הביאה לפגיעה משמעותית באיכות החיים. לכל גישה ניתוחית יש חסרונות ויתרונות גם לגישה הקדמית יש יתרונות ויש חסרונות. לכל סוג של משתל יש חסרונות ויתרונות לעומת אחרים. גם לטכניקה של צפוי המפרק יש חסרונות לא מעטים ויש יתרונות רבים. איך יוצאים מזה? שהרי המטופל לא יודע את עולם החלפות המפרקים.? מסתבר שכל מנתח מאמץ את השיטה שאצלו מצליחה הכי הרבה. לכן צריך לשוחח עם המנתח שלך ולשאול מה הוא ממליץ. מסתבר שזה פקטור חשוב ביותר להצלחה, הרבה יותר מסוג המשתל או הגישה הניתוחית. לכן הדרך הנבונה הנה לבחור את המנתח ולתת לו להחליט מה הכי מתאים לניתוח מבחינתו. בברכה

מנהל פורום החלפות מפרקים