מתכת במפרק הירך ובדיקת MRI

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

22/07/2013 | 22:25 | מאת: לימור

שלום וברכה, אמא שלי נולדה בשנת 1950 וכשהייתה בגיל 10 עד 12 (לפני כ50 שנה) עברה ניתוח אורטופדי (לאחר נפילה) והוסיפו במפרק הירך מתכת כלשהי. לאחרונה נפלה ונחבלה בראשה וקיבלה הפנייה דחופה לביצוע MRI. נבדק שיש לו מתכת כלשהי בגוף, נדרש להביא דוח שמצויין בו סוג המתכת. ההורים של אמי נפטרו לפני שנים ולא השאירו מסמכים רפואיים בנושא זה, אמי אפילו לא זוכרת היכן נותחה ובוודאי לא יודעת את סוג המתכת, היא רק זוכרת ששם האורטופד שלה דר. פריד . השאלה היא כמה סוגים היו לפני 50 שנה? כיצד ניתן לבדוק ברישומים רפואיים את מקום הניתוח וסוג המתכת?

01/10/2013 | 10:34 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

שלום וברכה הבעיה אינה פשוטה. א. אנו לא יודעים היכן ממוקמת המתכת. (לעיתים צלקות עשויות לכוון) ב. אנו לא יודעים איזה ניתוח עברה ג. קשה להאמין שיימצא תעוד מסודר בארכיונים לפני חמישים שנה. אולי בתיק הרפואי שלה בקופת החולים. ד. לאחר איתור מקום הניתוח וסוג הניתוח יש מקום לבצע צילום רנטגן כדי להדגים את המתכת רוב המתכות שנהגו להשתמש בהם בתקופה המתוארת עשויות פלדת אל חלד. רוב המתכות דאז לא מתאימות לבדיקות MRI. גם אם תקבלי בדרך כלשהי רשימת סוגי מתכת אפשריים קשה להאמין שיהיה רופא שיסתכל על הצילום ויתחייב. יחד עם זה יתכן והיתה מתכת שהוסרה בניתוח להסרת מתכות ואז אין בעיה.... לא פשוט בברכה, ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים