ניתוח resurfacing של מפרק ירך ?

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

08/07/2013 | 22:52 | מאת: עוז

ד''ר ארנן שלום רב. אני לוקה ב AVN מזה כשנתיים ונמצא בתהליך לקראת ניתוח השתלת מפרק ירך.קראתי על פרוצדורה שנקראת resurfacing שבה מגלחים את ראש העצם ומתאימים תותב ללא הסרת הראש כולו.האם לידיעתך זו פרוצדורה מוכרת שמיושמת בארץ ? כמו כן במידה ואבצע החלפה שלמה מדובר בשתל קרמיקה על פלסטיק.האם יש תוצאות טובות לחומרים הללו מנסיונך ? לתשובתך אודה .עוז.

01/10/2013 | 10:42 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לעוז שלום הפרוצדורה בוצעה ומבוצעת בארץ. ככלל, לכל סוג של ניתוח יש יתרונות משלו וחסרונות משלו. הדבר מאד עדין. הדרך להבטיח את התוצאה כמידת האפשר הנה לשאול את המנתח שלך מהי הטכניקה שנראית לו עם הכי הרבה הצלחה לפי נסיונו(שהרי פנית למנתח מנוסה). אם אתה מביא אותו להשתמש במשתל או בטכניקה שפחות אהודים עליו אתה עשוי להשפיע לא לטובה על התוצאה וזה בודאי אתה לא מעוניין. ככלל, אנו משתדלים להתאים את סוג המשתל לאנטומיה של המטופל, לצרכים שלו, לפעילות שלו וכדומה. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים