כאבים קשים מנשוא

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

24/07/2007 | 12:47 | מאת: דניאלי

מכובדי דוקטור ארנן גרינטל . ובכן, הכאבים בכל הגוף הם כיון שיש לה ארטריטיס. הינו אצל נאורולוג שהפנה אותה לא.א.ג. והראש היה בסדר תודה לאל. אנו במעקב סוכרת. במרפאת כאב , נתנו לה כדור אוקסיקונטין 10 מ"ג שלא עזר וכן 20 מ"ג שאמרה שאין הבדל. להזכירך , רופא אחד אומר להחליף ברך והקרדיולוג אומר לא כיון שסובלת מאי ספיקת לב. מה בכל זאת עושים עם אשה בת 84 שיש לה כאבים איומים ואינה יכלה ללכת, למרות שכולם אומרים לה ללכת.

24/07/2007 | 21:54 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לדניאלי ערב טוב הדילמה אותה אתה מתאר קשה ומורכבת: מצד אחד: כאב קשה בברך וההמלצה לבצע ניתוח של החלפת הברך. מצד שני: לדעת הקרדיולוג הסיכון קבוה ואינו ממליץ על ניתוח כך שאתה קרוע בין שתי האפשרויות: השאלה המרכזית הופכת להיות: האם לסכן תמורת איכות חיים והפסקת הכאב. כאן להערכתי יש מקום לחוות דעת נוספת, דהיינו : לשוחח ולבדוק אותה, לעיין בצילומים ואז לראות לאן דעתה נוטה. לעיתים יש מקום שתבדק על ידי רופא מרדים להערכת הסיכון וכו'. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים