החלפת פרק הירך

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

15/07/2007 | 11:58 | מאת: משה

אני בן 80 וסובל מכאבים כבר הרבה שנים בזמן האחרון אני כבר חודשיים סובל מכאבים חזקים וצולע קשה ונעזר עם מקל. בשנים קודמות זה תמיד עבר לי אחרי כמה ימים. האם חובה עלי לעבור ניתוח? בתודה משה

18/07/2007 | 07:11 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

למשה שלום אני מניח שהסיבה הנה בעיית ניוון בברך. (לפי כותרת מכתבך). כאשר הכאב מתמשך מעבר לרגיל יש להערך באופן שונה א. לבצע ברור ולראות אם נוספה סיבה אחרת לכאב. למשל: לעיתים קורה נמק של פיסה זעירה של עצם המביאה לכאבי לילה וכאבי יום אפילו קשים למשך תקופה מסויימת ונעלם. ב. לנסות טפולים שמרניים אחרים, לעיתים הזרקה למפרק וכו'. אם למרות הכל מדובר רק על ניוון, וכל הטפולים האחרים לא מצליחים והכאב ממשיך ולא ניתן להפחתה, ואיכות החיים מדורדרת, ניתן לשקול טיפול ניתוחי בהצלחה ד"ר גרינטל

18/07/2007 | 07:14 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

למשה שלומות ראיתי בכותרת שמדובר במפרק הירך. גם במקרה כזה חשוב לשלול סיבות נוספות לכאב, ולנסות טפולים שונים. במפרק הירך אין מקובל להזריק כמו שמקובל להזריק לברך אך מנסים כל טיפול שהוא גם כאן הניתוח מתבצע אם לא מצליחים לשפר והכאב ממשיך ואיכות החיים מדורדרת. בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים