תוצאות מיפוי

דיון מתוך פורום  החלפות מפרקים

28/06/2007 | 21:02 | מאת: שרון

תודה רבה דוקטור על ההתיחסות המהירה והזמן שהגדשת לתשובתך האם תוכל להסביר לי במילים פשוטות יותר מה אומרים הממצאים כי אני לא הבנתי מה בדיוק הם מצאו בפיענוח הנ"ל הבנתי שהם לא רואים זיהום אבל מה כן הם רואים(המושגים הרפואיים זרים לי לצערי) ומה אפשר לעשות? עדות ל HETEROTOPIC BONE FORMATION באזור המשתל ואי סדירות בקליטה ב SACROILIAC JOINT דו צדדי ;כמו כן אין עדות לתהליך זיהומי באזור המשתל. בתודה מראש

30/06/2007 | 08:13 | מאת: ד"ר ארנן גרינטל

לשרון שלום כאשר מעיינים בבדיקת הדמיה ישנם דברים רבים הרשומים שם, לחלקם אין משמעות ולחלקם משמעות רבה ישירה ולאחרים משמעות רבה עקיפה. לרוב בדיקות ההדמיה אין פרשנות ישירה אחת לאחת של הרשום בהן. למשל למונח HETEROTOPIC BONE FORMATION יש משמעויות רבות בהתאם למשתנים שונים כגון זמן הווצרות, היקפן, כמותן וכו'. כך שאם נותנים אחת מתוך האפשרויות קל להגיע לשגיאה, לשגיאות ברפואה יש משקל כבד.... הדרך היחידה הנה תהליך בדיקה שכולל הבנת המהלך, בדיקה פיזיקלית, עיון בצילומי הרנטגן ובדיקות המעבדה, עיון במיפוי ואז נוצרת תמונה קלינית כללית והיא בעלת המשמעויות. זה נכון לכל תחום ברפואה...... בברכה ד"ר גרינטל

מנהל פורום החלפות מפרקים