תסמונת ההצפה

דיון מתוך פורום  סוכרת

03/01/2001 | 01:49 | מאת: adi

ד"ר נכבד, אני חובשת. בהמשך לשאלה של batia בקשר לתסמונת ההצפה. מתשובתך אליה הבנתי שבמקרה של היפוגליקמיה על הרקע הזה נותנים רק פחמימות. רציתי לדעת את ההבדל בין היפוגליקמיה על הרקע הזה לבין היפוגליקמיה על רקע סכרתי מבחינת טיפול. בתודה רבה על תשומת הלב, עדי

04/01/2001 | 09:46 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, בשני המקרים ההיפוגליקמיה מתטאת בנפילת הגלוקוז לאחר עלית רמת האינסולין בפלסמה בצורה חדה.במקרים של ערפול הכרה - יש לתת סוכר בעצתך. במקרים בהם אין ערפול הכרה אלא רק סימפטומים ראשונים - פחמימות מורכבות דוגמת לחם עדיפות, בפרט בתסמונתץ ההצפה ששם מתן גלוקוז רק מחמיר ומעורר את קפיצות האינסולין מחדש.

מנהל פורום סוכרת