מחלת אדיסון

דיון מתוך פורום  סוכרת

24/10/2000 | 22:20 | מאת: נועה

אשמח לדעת: 1. היכן ניתן לקרוא חומר על המחלה, 2 מה הסימפטומים שלה. 3. והאם יש דרך טיפול חליפית לשימוש בקורטיזון תודה רבה

25/10/2000 | 00:38 | מאת: מאיר פרומקין

נועה שלום, מתנצל, אך זאת פינתם של הסוכרתיים ודי לנו בכך. תצטרכי לפנות לרופא. מתנצל עלהתשובה הלא מספקת, מאיר

26/10/2000 | 18:56 | מאת: נועה

תודה על התייחסותך אך לעניות דעתי המחלה קשורה חלקית לסוכרתיים ואשמח לדעת למי כן אפשר לפנות כאן בפורומים. תודה

29/10/2000 | 12:58 | מאת: ד"ר יורם קנטר

נועה שלום, אמנם מחלת אדיסון היא הפרעה אנדוקרינית , הנובעת מהפרעה בתפקוד קליפת בלוטת האדרנל או בעברית"קליפת הטוחה", יש לה קשר מסוים לסוכרתץ בחלק מהמקרים, מחלת אדיסון מהוה חלק מתסמונת שמידט, שהיא ביטוי של פגיעה בכמה בלוטות אנדוקריניות, ובדרך כלל מציגה תמונה של הפרעה בתירואיד -בלוטת התריס, הפרעה באדרנל - מחלת אדיסון וסוכרת. היות וב 80% ממקרי האדיסון הרקע הוא אוטואימוני, כ 12% מהאדיסונים סובלים גם מסוכרת על רקע אוטואימוני מסוג , ובעת הגילחוי ניתן לגלות הן נוגדנים כנגד האדרנל, והן נוגדנים כנגד הלבלב. היות ובמחלת אדיסון אין מספיק או אין בכלל קורטיזול בגוף, ישנה נטיה לרמות גלוקוז נמוכות ולהיפוגליקמיה.ללא טיפול בקורטיזון - קיימת סכנה של \,משבר אדיסוני" מסכן חיים. חולים אדיסוניים, זקוקים לטיפול תחליפי בקורטיזון או תכשירים דומים באופן קבוע כל החיים. בדומה לחסר שלם או כמעט שלם של אינסולין בסוכרת הדורש אינסולין לכל החיים גם כאן דרוש הקורטיזון לכל החיים. יש להיות במעקב צמוד של מרפאת מומחים לאנדוקרינולוגיה, למע'ב אחר המינון הנכון, ןלהשלמת הורמונים קורטיקוסטרואידים ומינרלוקורטיקוסטרואידים במידת הצורך ולפי אופי הפגיעה בקליפת האדרנל. בתקווה שהחכמת בנידון - ד"ר יורם קנטר

30/10/2000 | 18:36 | מאת: נועה

אני מודה לך על תשובתך. אשמח אם אוכל לקבל כמו כן מידע לגבי התרופה hydrocortizone/ מה הן תופעות הלוואי שלה והאם יש לה תחליף? תודה

מנהל פורום סוכרת