ירידת סוכר לאחר ארוחה

דיון מתוך פורום  סוכרת

29/01/2002 | 15:15 | מאת: רון

שלום רב, לאחר ארוחה הנני מרגיש צורך עז לאכול משהוא מתוק. ההרגשה היא של קושי בריכוז ובתפקוד. זה קורה תוך כ-15 דקות לאחר סיום הארוחה. מיד לאחר אכילת דבר מה מתוק ההרגשה הרעה עוברת לחלוטין. עברתי פעמיים בדיקת GTT של 3 שעות והערכים היו: 90 (לפני שתיית הסוכר), 119, 87 ו- 73( לאחר השעה השלישית). ובבדיקה השניה: 92, 109, 79 ו- 81 (לאחר השעה השלישית). אף פעם לא יצא לי לבדוק את רמת הסוכר לאחר ארוחה. באופן כללי אני מרגיש הרבה יותר טוב לאחר אכילת עוגה, במשך היום (לאו דווקא אחרי ארוחה). הבעיה שאני נמנע מאכילת עוגות בבגלל שאינן בריאות. שאלותי: 1) האם זה מצב נורמלי? האם זה מעיד על היפוגליקמיה? 2) אכילת עוגה לאחר הארוחה מספקת מבחינת הסוכר אך לא בריאה בגלל השומן הרווי והכולסטרול. האם עדיף לאכול מעדן של 3% שומן? או דבר אחר? בתודה מראש.

לקריאה נוספת והעמקה

שלום לך, מבחני העמסת הגלוקוז הפומי שערכת אין בהם די נקודות ודי נתונים כדי לאמת או לשלול היפוגליקמיה אפשרית. בתוצאות שלך אין עדות להיפוגליקמיה. יש לחזור על המבחן, תוך לקיחת דגימות לגלוקוז, אינסולין ו C-PEPTIDE בצום, אחר 15 דקות, אחר 30 דקות, וכל חצי שעה עד לשלוש שעות. אם קיימת אצלך משום מה תסמונת "ההצפה" ,.או "נפילת" גלוקוז תגובתית, יתכן והיא תבוא לידי ביטוי במרווחי הזמן הללו. בהזדמנות הזו יהיה אפשרי גם להעריך את תגובת הלבלב אצלך לאורך ציר הזמן. אם הכל יהיה תקין = פנה למומחה, כי ישנם מספר אפשרויות שלא ניתן לאבחנן בהעמסת גלוקוז לבדה. בברכה ד"ר יורם קנטר

03/02/2002 | 09:52 | מאת: רון

ד"ר יורם קנטור שלום רב, תודה על תשובתך. ברשותך מס' שאלות נוספות: 1) האם העובדה שאני צריך לאכול מתוק מיד לאחר ארוחה כשלעצמה - מעידה על בעיה רפואית? או שיכול להיות וזה מצב נורמלי שהוא קצת יותר קיצוני מאשר אצל אנשים אחרים? 2) יהיו תוצאות הבדיקות אשר יהיו. האם לדעתך כדאי לי לאכול מתוק אחרי הארוחה כפי שהגוף דורש? הרי גם לאחר ביצוע הבדיקות הגוף ידרוש את המתוק אחרי האוכל ובעצם אשאר באותו מצב. ניסיתי בעבר לאכול לפי עצת דיאטן קליני אשר חשב שיש לי היפוגליקמיה. זה לא עזר והיה בלתי ישים. אז בעצם נשארו לי שתי אפשרויות: לאכול מתוק או לסבול. נקודה נוספת היא פעילות ספורטיבית. אני משחק כדורסל בצורה חובבנית. ללא אכילת מתוק אחרי האוכל לא אהיה מסוגל לתפקד כהלכה במשחק לאחר מכן. 3) האם אני גורם נזק לגוף כאשר אני אוכל מתוק במצבים אלו? שוב תודה, רון

03/02/2002 | 13:18 | מאת: רון

ד"ר קנטר, ברשותך עוד שאלה: לפי תשובתך אין בממצאי הGTT שלי עדות להיפוגליקמיה. אך התוצאות בשתי הבדיקות לאחר שעתיים היו 79 ו-87 כשהנורמה היא 100-165. האם זה תקין? תודה, רון

04/02/2002 | 18:36 | מאת: מאיר פרומקין

רון, יש תופעה הנקראת Dumping Syndrom הקשורה במטבוליזם הפחמימות ודומה בתופעותיה להיפו המתרחש מייד בסמוך לארוחה עשירת פחמימות. השאלה היא אם זה קורה לך לאחר כל דבר מאכל, או רק אם אתה אוכל מזון פחמימתי דוגמת פסטה, תפולי אדמה וכד'. קרא את הקישוקר הבא וראה אם זה מתאים לכיוון של התופעה. http://boards.webmd.com/roundtable_message/1935611 בהצלחה, מאיר

04/02/2002 | 18:37 | מאת: מאיר פרומקין

רון, ודרך אגב, סבורני שהתופעה מוזכרת ע"י ד"ר קנטר כ"הצפה". מאיר

מנהל פורום סוכרת