אטאקנט

דיון מתוך פורום  סוכרת

31/10/2016 | 06:02 | מאת: שמואל

שלום לאדוני. שאלתי היא האם אני יכול להפסיק לקחת את הכדור אטקנט מאחר שהנני נוטל את הג'ארדיאנס שידוע שפעולתו עוקפת כליה? הנני מודה לאדוני מראש.

08/11/2016 | 23:46 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך שואל רב הקושיות- מה ענין שמיטה להר סיני? אטאקנד (קאנדסארטאן) היא תרופה כנגד לחץ דם החוסמת קולטנים לאנגיוטנסין 2, ובכך מאפשרת לכלי הדם להתרחב. חוסמי קולטנים לאנגיוטנסין 2 מומלצים לחולים אשר אינם יכולים לסבול תרופות מעכבי האנזים ACE (לדוגמה: אנאלאפריל, קאפטופריל) בגלל תופעות לוואי כגון שיעול או בצקת אלרגית. הג'ארדיאנס משמש לטיפול בסוכרת ומומלץ על ידי חלק מהרופאים וחלק לא. מה לתרופה זו ללאטאקנד?ר

מנהל פורום סוכרת