עלייה ברמת הסוכר וסיגריה אלקטרונית

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/10/2016 | 18:46 | מאת: יואב

שלום רב. טרום סוכרתי (צום בבוקר) מאוזן ע"י דיאטה הולמת ופעילות גופנית. (BMI - אידאלי) לאחרונה עברתי מעישון של כ 30 סיגריות ביום לסיגריה אלקטרונית. משום מה וללא שינוי מהותי באורחות חיי מלבד האידוי שבסיגריה האלקטרונית אני קם עם רמת גלוקוז גבוהה יותר. אם הממוצע היה 105-110 היום אני קם ל 115-120. ברור לי שזה קשור לתהליכים שהגוף עובר רק שלא ברור לי אם זה קשור לנוזל שיש בו ניקוטין, פרופילן גלוקול וגליצרין צמחי שאותו אני מאדה לריאותיי או שאולי בגלל חילוף החומרים שהאט או סוג של בטראומה שהגוף חווה? מה דעתך?

10/10/2016 | 11:56 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך יואב, במחקרים שנעשו במעשנים של סיגריות רגילות נמצא שהניקוטין מעלה אצלם במקצת את רמות הסוכר. במחקר שנעשה ב 2011 נמצא שבסוכרתיים עישון סיגריות אלקטרוניות מעלה את ההמוגלובין A1C שהוא מדד לאיזון התלת חודשי של רמות הסוכר. מידת העלייה קשורה כנראה לרמת הניקוטין בנוזל.

מנהל פורום סוכרת