שאלה חשובה לגבי סכרת

דיון מתוך פורום  סוכרת

05/09/2016 | 20:51 | מאת: אנונימי

אהלן, לאחרונה עשיתי בדיקת דם וערך הגלוקוז בה היה 97. אני מבין שזה מאוד קרוב לסף ואני רק בן 19. האם יש צורך להתחיל בדיאטה כלשהי או הימנעות ממאכלים כלשהם כדי שחס וחלילה לא אפתח סכרת? או שהרמה הגבוהה קשורה גם לגיל? אם כן יש צורך להתחיל להקפיד על מה לאכול אשמח להסבר קצר על מאכלים שמאזנים את רמות הסוכר בדם וכו'. מה הסיכויים שלי לפתח סכרת עם ערכים כאלה גבוהים בגיל כזה צעיר?

11/09/2016 | 12:17 | מאת: ד"ר יורם קנטר

שלום לך, רמת הסוכר שלך בשלב זה היא תקינה ואין מקום לדאגה. עקרונית מומלץ שלא להגזים בצריכת סוכר (לא לשתות משקאות ממותקים כקולה, ספרייט וכ'), לשמור על משקל תקין ולבצע פעילות גופנית. אם אין לך גורמי סיכון מוגבר לפתח סורת כמו סוכרת בבן משפחה קרוב, השמנה, יתר לחץ דם ועוד אי לך מה לחשוש.

מנהל פורום סוכרת